Prepara el teu immoble per a l’estiu

Un altre any més la calor s’apropa i ja està cridant a les nostres portes. Això significa piscines, diumenge mandrosos i barbacoes en abundància.

Però abans de posar-te les xancles i deixar-ho tot per un dia de platja, tingues en compte que necessitaràs aïllar la teva casa de la calor que s’aproxima aquest estiu.

No saps per on començar? No et preocupis, t’hem preparat una llista de tasques pendents per ajudar-te a començar.

Comprova el funcionament dels aparells d’aire condicionat.

Abans que arribi la calor de debò, és molt recomanable que realitzis una inspecció del sistema d’aire condicionat. Canvia els filtres i planteja’t la possibilitat de contractar una empresa especialitzada para que faci la revisió i el corresponent manteniment. Ells també s’asseguraran que la teva casa no té esquerdes per on s’escapi el fred.

La teva terrassa està esperant que la cuidis.

Després d’aquests mesos de fred i, sobretot, amb les pluges de les últimes setmanes és possible que la teva terrassa no estigui en les seves millors condicions. Dona-li un repàs a tots els mobles i pinta les parets per evitar l’aparició d’humitats. Millora la decoració i, si ets de bé menjar, instal·la una barbacoa. Res millor per a les nits d’estiu!

Dona-li color a la teva casa.

És possible que et vingui de gust canviar la decoració, dels colors foscos de l’hivern a l’alegria i calidesa de l’estiu. Pensa en els blancs suaus, blaus clars, grocs pàl·lids i verds que recorden a la naturalesa. No és necessari gastar-se una fortuna, ni canviar-ho tot. Amb afegir uns coixins, marcs, mantes, flors o gerros tindràs més que suficient i notaràs com el canvi t’aporta alegria.

Ventila als matins i a les nits.

No t’oblidis d’obrir les finestres de tant en tant. Deixa que l’aire fresc entri als matins i a les nits. També és recomanable ventilar durant el dia si el teu habitatge disposa de ventilació creuada, que bàsicament consisteix en la ventilació natural de la casa generant corrents naturals en obrir al mateix temps finestres oposades. Així renovaràs l’aire i deixaràs que la pols, els àcars i altres partícules se’n vagin. Si us ve de gust llegir més sobre aquest tema, aquí us deixem un article dedicat en exclusiva a la ventilació.

Minimitza l’ús de llums i electrodomèstics.

No t’excedeixis abaixant les persianes en un intent de posar-li fre a la calor perquè si generes massa penombra et veuràs obligat a encendre les llums. D’aquesta manera, no solament estaràs emetent més calor sinó que a més hauràs de pagar més en la factura elèctrica. Deixa que la llum es coli prou per a les escletxes de les persianes.

Els electrodomèstics també emeten calor. Especialment el forn, el rentavaixella, la rentadora o l’assecadora. És millor si els utilitzes en les hores de menys temperatura atmosfèrica i quan no hagis de quedar-te en la cuina.

Més notícies

Contacte

9 + 15 =