Consells per estalviar energia a casa: Electrodomèstics

Petits canvis de costum com ara rentar la roba amb aigua freda, ventilar al migdia o fer un bon manteniment dels radiadors, entre les claus per estalviar.

Els experts avisen que encara ens esperen un any de preus disparats. Per intentar minimitzar l’impacte a la factura de la llum i del gas, els consumidors poden seguir una sèrie de recomanacions per saber què estan pagant i si tenen alguna opció per rebaixar-ne el preu.

A la factura de la llum, la pujada forta va començar el 2021 i aquest any la llum haurà multiplicat per 4 el que es pagava fa dos anys.

Aposta per la classe A. Com més eficient sigui l’electrodomèstic, menys consumirà i més estalviaràs. Els més eficients són els qualificats com a A en una escala que va de la A a la G.

Neteja la nevera. És un dels electrodomèstics que més consumeixen, perquè sempre està encès. Evita que s’hi acumuli gel a l’interior i pols al darrere. El compressor de la nevera treballarà a ple rendiment, això en reduirà el consum. No hi posis aliments calents, deixa’ls refredar sempre abans.

La rentadora, amb aigua freda. Consumirà un 85% menys que amb temperatura. Utilitza aigua calenta només per a allò que sigui imprescindible.

No obris el forn quan està encès. Cada cop que obres el forn quan està funcionant es perd un 20% de l’energia acumulada. No cal preescalfar-lo per a coccions de més d’una hora; apaga’l abans d’acabar la cocció, que es completarà amb l’escalfor residual.

Més notícies

Contacte

8 + 1 =