Consells per millorar la qualitat de l’aire del teu habitatge

Que la teva llar s’oxigeni és necessari per a la teva salut i la del teu habitatge, perquè l’aire que respirem a casa és tan important com el que respirem al carrer.

Un habitatge mal ventilat pot comportar una sèrie de conseqüències desagradables com:
· Augment de la humitat i sensació d’un aire carregat.
· Augment dels gasos tòxics, especialment en mobles i objectes.
· Proliferen les al·lèrgies, irritant les vies respiratòries a través de la pols i els àcars.

A BdB Rivero et volem donar alguns consells per millorar l’ambient de la teva llar i evitar totes aquestes problemàtiques!

1. La ventilació és important.

Aquesta acció és un gest ben senzill i amb uns efectes molt poderosos que t’ajudaran a renovar l’aire de l’interior del teu habitatge.

El temps ideal per ventilar la teva llar ronda al voltant dels 10 i els 20 minuts al dia. Si marxes aviat de casa i et resulta impossible ventilar, no oblidis fer-ho quan tornis.

Espais com la cuina, el lavabo i els dormitoris solen necessitar més ventilació que la resta d’estances a causa de l’energia, les olors i els vapors que acumulen.

2. Aposta per les plantes d’interior.

Les plantes d’interior poden ajudar a eliminar agents tòxics i a millorar la qualitat de l’aire, a més del gran potencial decoratiu que tenen. A més a més, col·locar-les estratègicament pot ajudar-te a crear una atmosfera de benestar.

3. Evita els aerosols i els productes químics.

Cada cop que utilitzes aquest tipus de producte estàs alliberant aire perjudicial (COV) per la teva salut. Es recomana reduir el seu ús mitjançant d’ambientadors, desodorants i productes similars d’origen naturals com, per exemple, la llimona en bicarbonat, la canella, el vinagre o un ram de roses naturals.

La ventilació també pot ajudar a contrarestar els seus efectes.

4. Evita els teixits sintètics.

Hi ha un gran nombre de teixits i tapisseries que a poc a poc van desprenent químics. És recomanable optar per fibres naturals com el cotó o el lli. També evita aspirar amb freqüència catifes o sofàs propensos a l’acumulació de la pols i àcars. Porta sovint la roba de llit i les catifes a rentar i, si pot ser, fer ús deshumidificadors, extractors o ventiladors.

5. Zones lliures de fum.

Si ets fumador, evitar fer-ho a l’interior de casa. No fumar a la teva llar no només evitarà concentrar tots els químics que porta el tabac, sinó que a més a més eliminaràs la possibilitat que l’olor desagradable impregni les parets, mobles i tèxtils.

Com has pogut veure, la ventilació de la teva casa és un hàbit saludable que cuida de tu, de la teva llar i dels teus. Així que recorda en donar la benvinguda a un nou aire al teu habitatge així et sentiràs fresc i crearàs un ambient més sa.

 

Més notícies

Contacte

10 + 12 =