Elements clau per a reformar la teva cuina

Si hem de triar una de les zones que més crida l’atenció d’un habitatge, aquesta és la cuina. És un punt de trobada familiar, un espai indispensable per treure els nostres dots de xef i fins i tot la zona preferida de molts per dinar o sopar.

Quan ens plantegem reformar-la és necessari seguir una sèrie de premisses amb les quals podem crear un espai pràctic, modern i, sobretot, el més funcional possible.

A l’hora d’elaborar un pressupost per a reformar una cuina hem de tenir molt clars els materials que volem incorporar. En aquest post repassem alguns consells relatius a materials de cuina:

1. Espai de treball

Abans de reformar una cuina hem de tenir en compte dues coses bàsiques, una idea del que volem i un projecte en el qual s’analitzi l’espai de què disposem, així com on es troben les principals claus d’aigua, llum i fins i tot per on discorren baixants i canonades.

Un cop desenvolupat el projecte de reforma és el moment d’executar. Per a això cal visualitzar el mobiliari que es posarà, els llocs i el més important, determinar els espais de treball, que sempre hauran de quedar lliures d’obstacle, així com els de trànsit.

2. Funcionalitat del mobiliari

Independentment de l’estil que anem a escollir per al mobiliari, el primer és determinar la seva funcionalitat. Avui dia hi ha centenars de models de mobiliari per a cuines: armaris baixos, raconers, de columna, alts o fins i tot els coneguts com de sobre-taulell. L’important és que siguin pràctics i funcionals i que compleixin amb les necessitats bàsiques d’emmagatzematge, resistència i durabilitat.

D’altra banda, podem completar el mobiliari amb un altre tipus de funcionalitats extra que ens ajudin al nostre dia a dia com lleixes antibolcada, tancaments esmorteïts i resistents, etcètera.

3. Colors i materials

Un aspecte important a l’hora de reformar una cuina és escollir correctament l’estil i els colors. La veritat, és que, si no prenem bé aquest tipus de decisions, podem caure en l’error que la reforma sigui antiquada al poc temps. Per això és important consultar les tendències, així com escollir materials resistents i actuals.

Brillantor o lacat, motllures o llisos, laminats o elements naturals, aquestes són algunes variants que trobaràs en l’immens món del mobiliari de cuina.

D’altra banda, ens trobem davant el dubte sobre els colors a escollir. Davant gustos no hi ha res escrit, però si és cert que el tipus de llum que es tingui (natural o artificial) o els metres quadrats dels quals es disposen, faran que uns colors siguin més adequats davant d’altres.

4. No oblidis el sòl

Igual d’important que el mobiliari ho és el terra d’una cuina. Aquest ha de complir una sèrie de condicions indispensables, que sigui resistent, net i per descomptat, antilliscant.

Encara que són molt soferts, últimament les tendències s’inspiren en sòls de fusta, normalment per a aquells que opten per aquesta opció, tendeixen a escollir tonalitats fosques perquè es dissimulin els desperfectes. Una altra opció de sòl molt comú que s’utilitza en les reformes de la cuina és el gres. Com comentàvem, aquest deu complir la condició de no ser relliscós.

Qualitat dels grans fabricants a preus molt competitius. Fem realitat tots els teus projectes! Només a BdB Rivero trobaràs els millors acabats per a la teva obra i les propostes dels millors fabricants a preus molt competitius.

Més notícies

Contacte

6 + 2 =