Consells i beneficis d’instal·lar parquet a la teva llar

El parquet és un tipus de sòl de fusta que pot ser una excel·lent opció per a una casa. Abans d’instal·lar un sòl de parquet, és important considerar diversos factors.

En primer lloc, és important assegurar-se que el sòl estigui anivellat i que no hi hagi humitat a l’habitació on s’instal·larà el parquet. Si hi ha problemes d’humitat, s’ha de solucionar abans de la instal·lació del parquet per a evitar danys a llarg termini.

També és important triar el tipus de parquet adequat per a la seva llar. Hi ha diferents tipus de parquet, cadascun amb les seves pròpies característiques i preus. Els tipus de fusta més comuns per al parquet són el roure, el cirerer i l’auró.

Consells per instal·lar parquet

Prepara la superfície: És important que la superfície sobre la qual s’instal·larà el parquet estigui completament neta, anivellada i lliure de pols i enderrocs. A més, s’han de reparar qualsevol esquerda, esquerda o irregularitat en la superfície abans de començar la instal·lació.

Aclimata el parquet: El parquet ha d’aclimatar-se a l’habitació on s’instal·larà durant almenys 48 hores abans de la instal·lació. Això permetrà que s’ajusti a la temperatura i humitat de l’habitació.

Selecciona la direcció d’instal·lació: És important determinar la direcció en la qual s’instal·larà el parquet. La majoria de les vegades s’instal·la en la direcció més llarga de l’habitació.

Usa una barrera de vapor: S’ha de col·locar una barrera de vapor sota el parquet per a evitar que la humitat es filtri des del subsol i danyi el parquet.

Utilitza adhesius i eines adequats: Usi adhesius i eines d’alta qualitat i asseguri’s de seguir les instruccions del fabricant per a la seva aplicació.

Deixa espai per a l’expansió: És important deixar un espai d’expansió d’almenys 1/4 de polzada al voltant del perímetre de l’habitació i entre les taules de parquet per a permetre l’expansió natural del parquet amb els canvis de temperatura i humitat.

Acaba amb cura: Quan es completa la instal·lació, és important acabar adequadament el parquet amb un segellador o acabat per a protegir la fusta i augmentar la seva durabilitat.

Beneficis de posar parquet a casa

Durabilitat: El parquet és un material durador que pot resistir el desgast del trànsit diari, cosa que significa que pot durar dècades amb la cura adequada.

Aparença: El parquet és un material elegant i atemporal que pot agregar un toc de classe a qualsevol habitació. Ve en una varietat de colors i patrons, cosa que significa que hi ha opcions per a qualsevol estil de decoració.

Fàcil de netejar: El parquet és fàcil de netejar i mantenir. Només necessites escombrar regularment i passar un drap humit per a mantenir-ho net i lliure de pols.

Hipoal·lergogen: El parquet no acumula tant pols i àcars com les catifes, la qual cosa ho converteix en una opció més hipoal·lergògena per a les persones amb al·lèrgies.

Valor: Els pisos de parquet poden agregar valor a una casa. Un pis de parquet ben mantingut és un actiu valuós que pot atreure a possibles compradors i augmentar el valor de revenda d’una propietat.

Confort: El parquet pot ajudar a mantenir la llar càlida i confortable, ja que la fusta és un excel·lent aïllant tèrmic.

En general, els pisos de parquet són una excel·lent opció per a qualsevol llar deguda a la seva durabilitat, aparença, facilitat de neteja, valor i comoditat.

Més notícies

Contacte

10 + 10 =